Eerste interuniversitaire wedstrijd 'Bemiddeling in bestuurszaken' een feit !

Op 17 mei 2016 namen studenten rechten van de UHasselt en de KU Leuven het tegen elkaar op tijdens de eerste interuniversitaire studentenwedstrijd ‘bemiddelen in bestuurszaken’ in ons land. Met de bemiddelingswedstrijd wil de UHasselt als organisator de alternatieve conflictoplossing in de bestuurlijke sector op de kaart zetten. Twee teams van zes studenten behandelden tijdens de wedstrijd drie casussen. De studenten moesten in deze casussen respectievelijk de rol van bemiddelaar, vertegenwoordiger van de overheid en particulier op zich nemen. De Vlaamse Ombudsman, Bart Weekers, trad tijdens een van de proeven zelf op als bemiddelaar. Een professionele jury (waar ook enkele externe bemiddelaars deel van uitmaakten) beoordeelde de deelnemers op communicatie, inlevingsvermogen en hun probleemoplossende capaciteiten.

Mr. Annelies Maes van VILLA JURIS Advocaten bereidde samen met prof. dr. Eric Lancksweerdt (faculteit Rechten UHasselt) op intensieve wijze de studenten voor op deze unieke wedstrijd.

Een dikke pluim voor de studenten van de UHasselt die met een rijke bagage aan kennis en ervaring terugblikken op dit onvergetelijk moment !

VILLA JURIS Advocaten ondersteunt de alternatieve geschillenbeslechting en vormt een betrouwbare partner in besprekingen met de overheid of de tegenpartij. Alternatieve geschillenbeslechting of bemiddeling gebeurt op vrijwillige basis. Niemand kan worden gedwongen om tot bemiddeling over te gaan. Bij bemiddeling staat een directe en vertrouwelijke dialoog centraal tussen de partijen die samen op zoek gaan naar een oplossing die tegemoet komt aan de werkelijke belangen van alle betrokkenen. Bemiddeling leidt tot een duurzame oplossing waarbij de communicatie tussen de betrokkenen en in voorkomend geval de overheid wordt hersteld.

Voordeel van de alternatieve geschillenbeslechting is niet alleen dat de werkwijze doorgaans heel wat goedkoper is dan een gerechtelijke procedure. De partijen houden daarnaast zélf de touwtjes in handen, wat leidt tot een snellere afwikkeling van het geschil en méér genoegdoening geeft.

Heeft u zelf een (aanslepend) conflict waarbij u de bomen niet meer door het bos ziet, of bent u op zoek naar een oplossing op mensenmaat die partijen terug dichter bij elkaar brengt ? VILLA JURIS Advocaten deelt graag haar ervaring en expertise met u.

 

 

Nieuwsbrief

Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.