Verzekering aansprakelijkheid ook voor aannemers

Nadat enkel architecten jarenlang verplicht werden zich te verzekeren aangaande hun tienjarige aansprakelijkheid, wordt deze lijn nu doorgetrokken naar aannemers en andere dienstverleners in de bouwsector.

Door de Wet Peeters zullen aannemers vanaf 1 juli 2018 verplicht zijn om een verzekering af te sluiten die dekking biedt bij structurele aantasting van de stevigheid van een woning gedurende een periode van tien jaar na de aanvaarding van de werken.

De wetgever beoogt hiermee enerzijds een einde te stellen aan de ongelijke behandeling van architecten en aannemers en biedt anderzijds een betere bescherming aan de bouwheer, die financieel in de kou blijft staan indien de aannemer in deze tienjarige periode failliet zou gaan.

De aannemer zal zich per schadegeval dienen te verzekeren voor de waarde van de wederopbouw van de woning, dan wel voor minstens 500 000 euro, indien de waarde van de wederopbouw dit bedrag overstijgt.

De wet en bijhorende verzekeringsverplichting gaat in vanaf 1 juli 2018.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.