Annelies MAES

verbintenissen- en (bijzondere) overeenkomstenrecht, het handels-
en vennootschapsrecht, de intellectuele eigendomsrechten en het administratief recht.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annelies MAES

In 2015 besloot Annelies de draad als advocaat terug op te nemen bij het kantoor Villa Juris Advocaten.

Zij is gespecialiseerd in het verbintenissen- en (bijzondere) overeenkomstenrecht, het handels- en vennootschapsrecht, de intellectuele eigendomsrechten en het administratief recht.

Zij schrijft artikels voor diverse juridische tijdschriften en is een regelmatig spreker op studiedagen.

Eerst bouwde zij een jarenlange ervaring op als advocaat aan de balie en via een lesopdracht bij het Instituut voor Verbintenissenrecht aan de KULeuven-UHasselt. Daarna ruilde zij haar toga enkele jaren in om ambtenaar te worden bij de juridische dienst van de Griffie van de provincie Limburg. Daar nam zij het administratief recht, en meer in het bijzonder het ruimtelijk ordeningsrecht, grondig onder de loep, wat resulteerde in het boek ‘Raad voor Vergunningsbetwistingen. Leidraad bij de procedure en overzicht van rechtspraak’. Als lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid volgt zij alle ontwikkelingen in het omgevingsrecht nauwgezet op.

Annelies behaalde in 2002 haar diploma Rechten aan de Universiteit Antwerpen. In 2005 vervolmaakte zij haar opleiding met een Master in het Ondernemingsrecht.